icon-arrow-right
HomeProjects Extension of entrance area Polyclinic VUmc

Extension of entrance area Polyclinic VUmc

Amsterdam

The project involved the demolition and complete redesign of the entrance area. The new entrance area includes a restaurant including kitchen, new reception counters, offices, meeting rooms, washrooms, revolving door and waiting rooms.

The project

The scope of works included a new Bolidt floor, metal ceilings, metal stud walls with designer wall coverings, diverse new interior elements (counters, sofas, information benches, etc.), tiling, wooden restaurant floor and installing a new revolving door. The project was located in the middle of the busiest part of the hospital; thousands of visitors and staff pass through the main entrance everyday. The measures taken to avoid nuisance during the works included: shifted work hours, closing off the construction area with a fabric wall, creating negative pressure in the construction area by applying a ventilation inlet and outlet outside of visiting hours.

Main Contractor

The project was delivered by MedicomZes (a trading name of Visser & Smit Bouw bv).

Facts and figures

+