HomeProjects NDC Grafisch Bedrijf Colorante

NDC Grafisch Bedrijf Colorante

Leeuwarden

Construction and renovation of the paper storage, printing hall and dispatch area of NDC Grafisch Bedrijf in Leeuwarden.

The project

The building and renovation project was divided into three phases.

Phase 0 consisted of changing the access to the paper storage area. This involved constructing an extension with new dock shelter. The extension consisted of a concrete floor with steel structure and siding.

Phase 1 consisted of expanding the printing hall, and the dispatch area. A 12m extension was added to the printing hall. This construction consisted of a concrete skeleton and floor with precast facade elements including a press table. The dispatch area was extended by 10m along its whole width. This extension consisted of a concrete floor with steel structure and siding.

Phase 2 involved the internal renovation and reconfiguration of the existing spaces in the printing hall and dispatch area.

This city center site was situated next to a railway line. This involved the use of prefabricated concrete frame and facade elements. The works also included elements of design.

Facts and figures

  • Site
    Leeuwarden
  • Client
    NDC mediagroep
  • Work started
    October 2007
  • Contract type
    Bouwteam (Construction team)
  • Consultant engineer
    Tebodin Consultants & Engineers
  • Project categories
    Operational Environments
+